torsdag 27 september 2007

Röd tröja den 28 september!

Konflikten i Burma blir bara mer och mer intressant för varje dag som går. Jag menar.. Det är ganska sjukt hur lätt det kan urarta för mindre. Det är inte bra för befolkningen i Burma att ha diktatur. Så därför har jag på min fria tid stalkat upp adresser till alla Burmas ambasader välden över. Så alla som vill får gärna mailbomba deras mailadresser om vad ni tycker! (beställ gärna lite porr och gratisprover, det kan de behöva..)

Och låt oss även skänka en tanke åt hon som försökte ge Myanmar en ärlig chans till demokrati. Aung San Suu Kyi.

Källa: www.nytimes.com

Något som många inte vet angående namnet "Burma", är att militärregimen bytte namn på landet till "Myanmar" 1989, vilket oppositionen motsade sig. Efter många "om och men" blev alltså namnet "Myanmar" det accepterade namnet på Burma. FN kallar dock landet i internationella sammanhang "Burma/Myanmar" vilket gör namnet Myanmar delvis erkännt. Det finns dock endast fyra länder som fortfarnde inte har erkännt Burmas namnbyte, dessa länder är Sverige, USA, Storbritannien och Irland. Så var nu stolt och stötta Burma i dess motgångar, lägg en tanke åt munkarna i Burma! Mmm.. donuts..

Btw! Fler folk drar utomlands! Gabbie och Gabbe åker till Australien den 9:e Oktober. Besök gärna deras Resedagbok eller Gabbies blogg där det kommer dyka upp en massa saker =)
Så besök gärna dessa sidor och önska dessa en riktigt härlig resa och lycka till!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fight the power!

. sa...

"Fuck the system, fight the power, damerna först" - Citat av den store Judas.